Miód spadziowy iglasty


Władca miodów – król nad królami. Swoją koronę zawdzięcza uniwersalnemu zastosowaniu i wartościom odżywczym. Stworzony z rosy miodowej powstałej na drzewach iglastych, która powstała dzięki ciężkiej pracy mszyc, czerwców i miodówek – pszczoły nadzorują pracę owadów i zabierają do ula wyprodukowaną przez nie słodką maź.

Król smakuje wybornie: korzennie, lekką słodyczą. Mimo tego, że na pierwszy rzut oka nie jest atrakcyjny, to jego żywiczny aromat sprawia, że ciężko go nie polubić. W zależności od nastroju, ubiera na siebie barwę szaro-zieloną, brązową, a momentami nawet czarną. Po skrystalizowaniu decyduje się na ciemnobrązową pelerynę.

 

Jaki jest król? Delikatnie słodki i aromatyczny – w porównaniu do innych miodów, zawiera znacznie więcej grup związków azotowych, mineralnych, a także enzymów i substancji antybiotycznych. Ma w sobie do 9 razy więcej mikroelementów, które zapobiegają łamaniu się paznokci, wypadaniu włosów i powstawaniu zmarszczek.

 

Miód spadziowy działa przeciwzapalnie, antyseptyczne i wykrztuśne. Sprawdza się jako element walki z obniżoną odpornością. Łagodzi kaszel i staje na wysokości zadania przy chorobach dolnych dróg oddechowych (takich jak zapalenie oskrzeli, astma, zapalenie płuc, gruźlica). Swoje zastosowanie ma również w anemii, przy zaparciach oraz biegunkach. Miód spadziowy iglasty stosowany jest w chorobach serca, chorobach naczyń krwionośnych, w przypadku zapalenia nerek czy pęcherza moczowego. Królewski miód przyspiesza gojenie ran i działa wspomagająco w chorobach reumatycznych, a także schorzeniach układu nerwowego.

 

Jeśli zależy Ci na podniesieniu poziomu odporności, zaproś Króla do domu i spotykajcie się przy kawie czy herbacie – jest znacznie zdrowszy od cukru!

KUP Zobacz w sklepie