Miód niecierpkowy


Niecierpek to niedoceniana roślina – a przecież ma w sobie tyle dobroci! Pszczoły zbierając nektar z kwiatów niecierpka, tworzą prawdziwą bombę witaminową. Miód jest jasny, delikatnie kwaskowaty i odświeżający w smaku, po skrystalizowaniu staje się kremowy w kolorze i konsystencji. Najlepiej smakuje rozmieszany w ciepłej (ale nie wrzącej!) herbacie.

 

Miód niecierpkowy charakteryzuje się całym wachlarzem właściwości leczniczych: od działania przeciwzapalnego, moczopędnego, rozkurczowego, aż po działanie przeciwmiażdżycowe, przeciwbakteryjne i przeciwgrzybiczne. Idealny na reumatyzm i atopowe zapalenie skóry. Radzi sobie z trądzikiem i łuszczycą.

 

Słodka, gęsta maź działa przeciwalergicznie, ochrania wątrobę, serce i nerki. Przede wszystkim, działa przeciwnowotworowo, dlatego też, miód niecierpkowy zalecany jest w profilaktyce. Niecierpek pomaga uregulować pracę wszystkich narządów wewnętrznych i dba o równowagę komórek ciała.

Zobacz w sklepie